Nicola Cavallaro sau cavalerul rătăcit





    Zilele trecute l-am descoperit pe Nicola Cavallaro printr-un click la întâmplare. Pot spune că m-a cucerit pe loc cu vocea guturală și profundă. Am nimerit chiar piesa "Fallin' " a Aliciei Keys, cu care a participat la audițiile pe nevăzute de la The Voice of France , unde reușit să întoarcă cu succes toate cele patru scaune. 


Despre

 O privire albastră, pătrunzătoare, piercing-uri, un cercel cu pană în urechea dreaptă, ce amintește de libertatea amerindienilor, toate însoțite de o voce aspră și în același timp, deloc lipsită de tandrețe. Acesta este Nicola Cavallaro, al cărui nume provine de la cuvântul italian cavalieri, un cavaler cu microfonul ca armă.
   S-a născut în 1991 în Catania, Sicilia și până să cunoască experiența extatică, pe care ți-o poate oferi muzica, a explorat adrenalina și traiul periculos, în toate formele și dimensiunile acestora. Și ce poate fi mai intens decât parașutismul? Așa că, nu e de mirare faptul că artistul a făcut parte din brigada de parașutiști „Folgore” (it.fulgere), o brigadă aeriană a armatei italiene. O astfel de experiență l-a făcut să crească nu doar ca om, ci și ca muzician, conferindu-i vocii sale curajul abandonului. Încă de la prima notă, Nicola se aruncă de la mare înălțime, dar nu în gol. Picajul e în străfundul sufletului. Și e nevoie de tărie de caracter pentru a o face din nou și din nou. 

   Mai aflăm de pe pagina sa oficială că a studiat cu devotament medicina la Universitatea din Catania. Doar că viața a avut alte planuri pentru el. Fiind atât de neconvențional ca și individ, era de așteptat că va alege muzica ca mod de exprimare. Genurile pe care le abordează sunt: rock, blues și soul, dar se poate plia cu ușurință și pe altele. S-a făcut remarcat mai ales în mediul online, nu doar prin vocea sa extraordinară, ci și datorită charismei, adunând milioane de vizualizări în doar câteva zile. Însăși cântăreața, Alicia Keys, a postat pe site-ul oficial câteva cover-uri ale piesei Fallin', pentru a sărbători împlinirea a șaisprezece ani de la lansare. Evident, nu putea lipsi nici cover-ul lui Cavallaro din listă.





    După ce împreună cu trupa sa a urcat pe mai multe scene din Europa, a decis că a venit momentul să treacă la nivelul următor. Așa a ajuns la audițiile pe nevăzute de la The Voice of France, unde a dat lovitura, reușind în doar paisprezece secunde să capteze atenția juraților și să cucerească publicul iremediabil prin prestația sa. 




    Fanii l-au susținut până la capăt și în semn de recunoștință, Nicola a lansat primul său album Monster - un proiect discografic ambițios, care ne introduce în universul său artistic. Titlul albumului nu poate fi decât unul ironic, întrucât un monstru este incapabil să vorbească despre ceea ce înseamnă cu adevărat muzica, adică iubire și dăruire de sine. Aceste sentimente puternice care ne pavează drumul spre libertate. Albumul îl găsiți atât pe Amazon, cât și pe iTunes, dar și gratuit pe youtube. 
   După succesul răsunător pe care l-a avut Monster în Italia,  Nicola a fost invitat la diferite emisiuni de radio, dar și la emisiuni televizate, cum ar fi L'anno che verra pe Ra1," Music", pe Canale5 ș.a.
De pus pe rană:









  Merge cu:
  • bere brună, bourbon whiskey, ceai negru sau caffe lungo fără zahăr;
  • solitudinea sau cu perechea;
  • vremea ploioasă;
  • la ceas de seară;
  • într-un pub sau acasă în căști;

Surse web:

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

3+1 ceaiuri pe care le consum în perioada asta

[TESTER]: Ceai verde cu ghimbir și lămâie (aromat)

[TESTER]: Liptonul dă tonul!