[TESTER]: Ceai verde cu ghimbir și lămâie (aromat)

              Nu am mai trecut prin camera asta dragă a sufletului meu de un amar de vreme. Parte din pricina incertitudinii care a tăbărât asupra tuturor odată cu Covid-ul, parte din cauza lipsei de direcție legate de blog. Încă de la începutul proiectului, am avut tendința să îmi întind brațele în jde mii de zone, fără să reușesc să le tratez pe toate. Așa că, mi-am propus să fac mai puțin, dar mai bine. Partea cu ceaiurile a rămas. Cât despre restul secțiunilor, mai vedem. Însă voi vorbi mai en detail despre asta într-o altă postare.

                  Story time

               Astăzi vreau să vă spun povestea unui ceai pe care-l consum de câteva zile încoace. E cu atât mai special, pentru că mi-a fost dăruit de bunicul meu. Nu oricum, ci într-un moment în care am ieșit din sala de examen năucită, după trei ore și jumătate de scris compulsiv și creier ars. Unde mai pui că apa mi se terminase, iar masca deja se blegise. Și după o dimineață plină de peripeții într-un oraș aproape labirintic, acest mini-cadou a fost mai mult decât bine-venit. Cât mi-am tocit eu neuronii, bunicul meu a dat o fugă până în Kaufland și adus cu el câteva ceaiuri, știind că sunt mare amatoare. Am avut de ales între ceai de afine, ginkgo biloba și ceaiul verde cu lămâie și ghimbir. L-am ales pe ultimul, evident. Cel cu ginkgo i l-am lăsat bunicii mele.
               Îmi era dor de un ceai verde. Simplu sau cu dichis. Și ce poate fi mai fresh și mai tonic decât un ceai verde cu lămâie și ginger? 
               Și acum că am oferit un pic de context, să purcedem la experiența cu ceaiul în cauză.

            
                Ceai verde cu ghimbir și lămâie

Foto: biod.ro


          
               Slogan: Relaxează-te și savurează plăcerea de a fi suplu!

               Obiectiv:

                  Compoziție: 
  • părți aeriene de ceai verde;
  • frunze de mentă și herba;
  • coajă de lămâie;
  • iarbă de lămâie;
  • rădăcină de ghimbir;
  • bucăți de măr;
  • aromă de lămâie;
       
               Proprietăți:

  • conferă organismului un plus de energie, favorabil arderii grăsimilor și activităților fizice; 
  • contribuie la eliminarea toxinelor din orajută la menținerea siluetei;  


              Mod de utilizare: Se toarnă 200-250 ml apă clocotită peste un pliculeț aflat într-o cană. Se lasă la infuzat minim 5 minute.



        Contraindicații: A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. Nu se recomandă copiilr și tinerilor sub 18 ani, precum și femeilor însărcinate sau care alăptează. Persoanele cu afecțiuni grave și cele aflate sub tratament medicamentos, trebuie să ceară sfatul medicului înainte de administrare. Produsul nu conține ingrediente cu potențial alergenic. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.



             Depozitare: la temperatura camerei, în spații uscate și ferite de lumina directă a soarelui.




            Subiectiv:



          Acum că v-am umplut cu datele de pe cutia de ceai, să vă zic cum a fost experiența mea.

          Ce m-a atras din prima a fost mini-cutia cu ceai și ambalajul verde fistic, care mi-a indus o stare de calm și protecție. Apoi, am simțit că vom face casă bună împreună de cum am început să-l adulmec. Însă mirosul și gustul sunt două simțuri diferite. Ceaiul este într-adevăr foarte aromat. Disting următoarele note:


Note de bază: ceai verde
Note de mijloc: ghimbir
Note de vârf: coajă de lămâie, iarbă de lămâie

     
         Mărul nu l-am simțit aproape deloc, frunzele de mentă au fost doborâte de aroma de lămâie sau de lămâiță. Însă ceaiul de față este în mare parte ceea ce promite: un ceai aromat și fresh. Cât despre partea cu slăbitul, nu știu ce să zic. Nu am resimțit vreo schimbare de greutate, dar a ajutat la capitolul digestie. De asemenea, ceaiul verde în combinație cu lămâia servesc drept tonic general. 
           În general, nu sunt adepta plicurilor care nici măcar nu sunt ambalate individual pentru a păstra aroma pe perioadă îndelungată, însă sunt ceaiuri care fac excepție. Acesta e unul dintre ele. Mirosul persistă dacă plicurile sunt păstrate în ambalajul original sau într-o cutie metalică destinată ceaiului.
          Per total, ceaiul e unul bunuț, de vară și revigorant. Deloc pretențios. Nu am încercat varianta cu gheață, însă tind să cred că ar merge perfect. 
    
      

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

3+1 ceaiuri pe care le consum în perioada asta

[TESTER]: Liptonul dă tonul!

Nicola Cavallaro sau cavalerul rătăcit